preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

Otvoren volonterski klub Tehničke škole Sisak "Školonter"

U Tehničkoj školi Sisak otvoren je školski volonterski klub "Školonter" čija je koordinatorica profesorica Lahorka Zec. Klub je otvoren u sklopu projekta "Školontiranje" financiranog sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond, a u partnerstvu s PRONI centrom Osijek koji je nositelj projekta.

 

    


Izobrazba "Što je rad s mladima i rad u zajednici"

U okviru projekta Školontiranje, financiranog sredstvima EU kroz Europski socijalni fond, ponovno su se u svrhu daljnjih priprema za kvalitetnu uspostavu i vođenje školskih volonterskih klubova, na jednom mjestu okupili volonteri i djelatnici iz 10 odgojno-obrazovnih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Stoga je cilj izobrazbe “Rad s mladima i rad u zajednici” bio pružiti sudionicima dodatna znanja te pojasniti nove metode rada s mladima i znanja i vještine u području motivacije i animacije mladih i njihovih roditelja u izvannastavne aktivnosti škole, a primarno u rad školskih volonterskih klubova.  Izobrazbu, koja je održana u Novoj Gradišci od 15. do 18. studenog, pripremile su i provele trenerice iz PRONI Centra koje će i mentorirati rad školskih volonterskih klubova čija otvaranja su planirana početkom drugog polugodišta ove školske godine.

   

 


Izobrazba "Školsko volontiranje"

U okviru projekta Školontiranje, financiranog sredstvima EU kroz Europski socijalni fond, od 23. do 26. listopada održana je četverodnevna izobrazba za predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova i volontera s područja Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Izobrazba “Školsko volontiranje”, čiju su osnovnu grupu činili predstavnici 10 osnovnih i srednjih škola – koordinatori volontera, održana je u Đakovu, a s ciljem osposobljavanja i razvijanja vještina i znanja kod istih za kvalitetnu uspostavu volonterskih programa u školama i funkcioniranje školskih volonterskih klubova, čija otvaranja su planirana početkom drugog polugodišta ove školske godine.

Ovu izobrazbu sadržajno su pripremile i provele trenerice iz Volonterskog centra Osijek, partnerske udruge u provedbi projekta Školontiranje.

Na izobrazbi je sudjelovala naša nastavnica Lahorka Zec koja je ujedno i koordinatorica na ovome projektu.

http://proni.hr/nauci-kako-skolontirati/

   


2. partnerski sastanak

U okviru projekta “Školontiranje“, održan je 2. partnerski sastanak odgojno-obrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva uključenih u provedbu projekta. Na sastanku koji je održan 28. rujna u uredu PRONI Centra u Sisku, predstavnici partnerskih organizacija razgovarali su o provedenim aktivnostima te planu provedbe nadolazećih aktivnosti izobrazbe u području školskog volontiranja te rada s mladima i rada u zajednici. Ujedno ovo je bila i prilika da se partneri detaljnije upoznaju i pripreme za proces izrade Programa školskog volonterskog kluba na kojemu će se temeljiti rad Školskih volonterskih klubova koji će biti službeno u funkciji s početkom drugog polugodišta školske godine 2017/2018.

Projekt Školontiranje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.


Uvodna konferencija: "Školontiranje-java ili san!?"

U skopu projekta Školontoranje održana je uvodna konferencija na temu "Školontiranje-java ili san!?" u organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje. Na konferenciji su sudjelovali svi partneri te ostale škole zainteresirane za uključivanje u projekt. Obrađene su sljedeće teme:

- Važnost odgoja djece i mladih za volontiranje (Mirta Kovačević, Volonterski centar Osijek)

- Predstavljanje rezultata istraživanje: "Uloga i uključenost roditelja u obrazovanje djece" (Sanja Vuković-Čović, direktorica PRONI Centra za socijalno podučavanje)

- Predstavljanje primjera dobre prakse skolskog volontiranja i volontiranja u zajednici

- Rad u grupama na temama: Utvrđivanje interesa za razvoj programa volontiranja, Mogućnost za razvoj i unapređenje održivih programa volontiranja u školskim ustanovama, Mogućnost za razvoj i unapređenje održivih programa volontiranja u zajednici.


O projektu

Projekt  Školontiranje, kojeg u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Tehnička škola Sisak, Ekonomska škola Vukovar i Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, ima za cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, kroz obrazovanje i odgoj za volontiranje u školskim ustanovama i organizacijama civilnoga društva u Sisačko-moslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u razdoblju od dvije godine (01.06.2017.-31.05.2019.)

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju