preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

Krško - početak druge godine CNC&IT projekta

Poštovani, prva godina CNC&IT projekta je iza nas. Očito, projekt se etablirao u svim partenerskim organizacijama. Svi planirani  zadaci u dosadašnjem dijelu su ispunjeni. Nacionalne agencije partnerskih organizacija su zadovoljne našim poslom, čak što više ocjenjene su visokim ocjenama. Za to su zaslužni vrijedni ljudi iz različitih timova koji su djelatno sudjelovali u realizaciji dosadašnjih aktivnosti u samom projektu.

U Krškom je održan šesti po redu planirani sastanak u trajanju od 1.  do 4. listopada 2014. godine. Sastanak je organizirala partnerska srednja škola iz Krškog: Šolski center Krško-Sevnica SPSŠ. Domačini su se doista potrudili i odlično organizirali bivstvovanje u Krškom za sve sve predstavnike partnerskih organizacija.

Tehničku školu su prestavljavali su učenici Fran Došen i Mateo Roc te profesori Davor Malović, Nenad Bojčetić i Mario Kus.

Prvi radni dan je počeo sa standardno veselim načinom otvaranjem gdje su slovenski učenici zasvirali na harmonikama nekoliko narodnih slovenskih pjesama. Nakon toga je direktor škole Jože Pavlovič predstavio domačinsku školu iz Krškog. U nastavku su Mario Kus i Franci Uduč prezentirali svoje prizvode u projektu kao i njihov napredak.

Mario Kus je obrazložio svoju odluku o kompletnoj izradi suvenira Projekta na školskim CNC strojevima Tehničke škole Sisak. Predstavljen je novi dizajn suvenira te nova tehnologija sastavljanja istog.

Franci Uduč je predstavio već gotov suvenir Škole iz Krškog kao i simulacije pri projektiranju samog proizvoda. Također je demonstrirana izrada samog suvenira na CNC tokarilici.

U nastavku dana partneri su imali priliku razgledati školske praktikume Škole te vidjeti načine kako se izvodi nastava.

 

U poslijepodnevnim satima je organiziran posjet u Muzej Krško.

Treći dan je protekao u posjeti GEN-u "Svijet energije" gdje su sudionici imali priliku vidjeti zanimljive uratke iz područja fizike, ali na jedan vrlo popularan način. Nakon toga je profesorima bio organiziran posjet u nuklearnu elektranu Krško. Poslijepodnevni sati protekli su u posjeti lokalnoj CNC tvornici Cerjak. U večernjim satima je organizirana utrka gokartima na Raceland stazi.

Četvrti dan je bio zamišljen kao podrška svih partnera CNC&IT projekta domačinskoj školi u sudjelovanju na tradicionalnoj svečanosti TEHNOGENIJ.

Na kraju stoji konstatAcija iz uvodnog dijela teksta: odlično organiziran sastanak od strane slovenskih partnera!

 


 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju