preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

 

Projekt Compile New Competencies and Implement them to Teaching, akronima CNC&IT, je Leonardo da Vinci projekt partnerstva u sklopu Programa za cjeloživotno učenje i trajati će dvije godine. Aktivnosti Projekta su počele u kolovozu ove godine i završava u srpnju 2015.godine.

U CNC&IT projekt su uključune četiri partnerske srednje stručne škole iz Poljske, Slovenije, Turske i Hrvatske, te tri partnera iz Svijeta rada - španjolska kompanija Talleres Tibi,   španjolska razvojni centar AIJU i slovenska kompanija CADCAM lab.

Nosioc projekta  CNC&IT  je Tehnička škola Sisak, a koordinator je  Mario Kus.

Glavni ciljevi CNC&IT projekta su povećanja stručnih kompetencija nastavnika partnerskih škola kao i vještina njihovih učenika, te  unaprijeđenje kurikuluma stručnih područja koja su uključena u sam projekt.

Projekt objedinjuje dva sektora obrazovanja od kojih je prvi sektor strojarstva i pokriven je proizvodnjom metalnih proizvoda pomoću CNC strojeva, a drugi sektor je informacijska tehnologija.

Predstavnici strojarskog sektora su Šolski center Krško-Sevnica, Srednja poklicna in strokovna šola iz Slovenije i Tehnička škola Sisak, a predstavnici sektora informacijskih tehnologija su TECHNIKUM NR 7 W ZS10 W ZABRZU iz Poljske i Bahçe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi iz Turske.

Projekt CNC&IT se provodi kroz razvoj novih proizvoda proizvedenih na CNC strojevima, praćenjem cijelog projekta putem web stranice i projektiranjem multimedijskih nastavnih materijala iz obrazovnih sektora uključenih u projekt.

Predstavnici partnerskih škola će sami definirati kompleksnost proizvoda Projekta sukladno tehničkim i stručnim mogučnostima. U tom dijelu će im pomoći stručnjaci iz partnerskih kompanija iz Svijeta rada.

Rezultati projekta će biti izrađeni suveniri na CNC strojevima, web stranica projekta i multimedijalni nastavni materijali.

Veliki broj partnera uključenih u CNC&IT projekt osigurava velike kulturne i povijesne raznolikosti tako da će sudionici u Projektu imati priliku bolje upoznati iste.

Implementacija Projekta će također podići svijest o nužnosti suradnje između ljudi iz različitih zemalja, različitih profesija i različitih razina znanja i iskustva kako bi se postigao najbolji konačni rezultat na korist svima.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju