preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

 > ERASMUS+  > CNCCADCAM
CNCCADCAM

        

 

Tehničkoj školi Sisak odobren je novi projekt iz programa ERASMUS+ i to projekt strateškog partnerstva KA202.

Naziv projekta: “Improving the CNC and CAM-CAD Competencies in accordance with the needs of the industry at CNC vertical processing centres” - CNC CAD-CAM

Broj projekta: 2018-1-TR01-KA202-058585

Glavni cilj projekta „CNC CAD-CAM“ je izrada kurikuluma koji se sastoje od 3 modula i 160 sati nastave. Učenici će pohađanjem ovog kurikuluma povećati svoje komeptencije iz područja CNC, CAD i CAM tehnologije i na taj način će zadovoljiti potrebe tržišta rada.

Projekt će trajati 30 mjeseci. Za provođenje projekta dobivena je financijska potpora iz programa ERASMUS+ u iznosu 252.566 Eura.

Nositelj projekta je partner iz Turske škola iz Istambula Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi.

Ostali partneri su: Ozel Ikitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iz Turske, TEKYAZ TEKNOLOJIK YAZILIMLAR VE MAKINA TICARET A.S. iz Turske, AIJU iz Španjolske, Balkanska Agenciya za Ustoychivo Razvitie iz Bugarske, Colegiul Tehnic Mihail Sturdza iz Rumunjske i EureCons Förderagentur GmbH iz Njemačke.

Glavne aktivnosti koje će se provesti u projektu su:

1. Analiza CNC, CAD-CAM sektora u Europi radu utvrđivanja

2. Izrada i poboljšanje ishoda učenja i kompetencija za 3 modula i ukupno 160-sati nastave. Moduli su: CNC modul od 60 sati nastave, CAD modul od 50 sati nastave i CAM modul koji se sastoji od 50 sati nastave.

3 - Izrada metodologije za ECVET bodovanje modularnog programa

4 - Formiranje online platforme temeljene na kompetencijama

5. Uspostavljanje ECVET platforme za procjenu novih kompetencija

6 - Priprema obrazovnih materijala za CNC CAD-CAM.


CNC CAD-CAM projekt, „online“ sastanak,27. i 28. svibnja 2020.

U sklopu CNC CAD-CAM projekta 27. i 28. svibnja je održan sastanak partnera. Zbog situacije sa COVID-om 19, sastanak koji se trebao održati tijekom ožujka u Rumunjskoj je otkazan pa je sukladno tome sastanak održan „online“.

To je bio četvrti sastanak projektnih partnera u sklopu projekta CNC CAD-CAM. Na sastanku su predstavljene projektne aktivnosti, te izvještavanje o statusu pojedinih aktivnosti. Predstavljen je plan implementacije projekta za slijedećih 6 mjeseci.

 

 

Tehnička škola Sisak je izradila CAD i CAM programe u trajanju 100 sati. Nakon izrade CAD i CAM video materijala od strane tvrtke TEKYAZ iz Istanbula, Tehnička škola Sisak će pristupiti izradi edukacijskih materijala za uspješno izvođenje edukacije iz područja CAD-CAM tehnologija. Slijedeći sastanak će se održati u Sofiji, domaćin je Balkanska agencija za održivi razvoj.


Ibi, Španjolska 19. i 20.11.2019.

Transnacionalni miting u sklopu projekta CNC CAD-CAM održan je 19. i 20. studenog u Ibi, Španjolska. Domaćin sastanka je bila tvrtka AIJU iz grada Ibi.

To je bio treći sastanak projektnih partnera u sklopu projekta CNC CAD-CAM. Na sastanku su predstavljene do sada izvršene projektne aktivnosti.

Tehnička škola Sisak je predstavila prijedloge CAD i CAM modula koji su ujedno i usvojeni.

Tijekom sastanka su definirane kompetencije koje će polaznik steći nakon završetka edukacije, te teme i sadržaj CNC, CAD i CAM modula.


Augsburg, 2. i 3. srpnja 2019.

Transnacionalni miting u sklopu projekta CNC CAD-CAM održan je 2. i 3. srpnja u Augsburgu.

To je bio drugi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta CNC CAD-CAM. Na sastanku su predstavljene projektne aktivnosti, te su određeni partneri koji će predvoditi pojedine aktivnosti.

Tehnička škola Sisak će predvoditi izradu CAD i CAM modula u trajanju 100 sati (svaki modul po 50 sati).

Tijekom mitinga je evaluirana prva aktivnost, izrada Nacionalnog izvještaja (svaki partner za svoju državu) i Primjer dobre prakse iz CNC CAD-CAM područja.

Tehnička škola Sisak je izabrana od strane ostalih partnera kao najbolji primjer dobre prakse iz CNC CAD-CAM područja.


Istambul 16. i 17. veljače 2019.

           

 

Transnacionalni miting u sklopu projekta CNC CAD-CAM održan je 12. i 13. veljače u Istambulu.

To je bio prvi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta CNC CAD-CAM. Na sastanku su se svi pratneri predstavili

sa prezentacijama, a nakon toga je nositelj projekta škola Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi, odnosno njen predstavnik Mehmet Cicek

predstavio partnerima projekt, ciljeve projekta, aktivnosti koje će se provesti i očekivane rezultate projekta.

 

 

Tijekom sastanka dogovoren je način provođenja prve aktivnosti, a to je provođenje ankete o CNC i CAD-CAM tehnologiji u državama koje su članice konzorcija. Dogovorena je diseminacija projekta i načini komunikacije i napravljen je diseminacijski plan.

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju