preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

GDPR

Tehnička škola Sisak – usklađivanje s GDPR

Zaštita osobnih podataka

Tehnička škola Sisak, 44010 Sisak, M. Cvetkovića 2, OIB: 11624056245 predana je vršenju svog poslovanja u skladu sa svim važećim zakonima i regulativom zaštite osobnih podataka (Uredba (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka) te u skladu s dobrim praksama iz tog područja.

Svoj odnos prema zaštiti osobnih podataka Tehnička škola Sisak je detaljno definirala dokumentom 'Pravilnik o obradi i zaštiti osobnih podataka[JM1] '.

Kao Voditelj obrade, obrađujući podatke Ispitanika, Tehnička škola Sisak jamči ponašanje u skladu s člankom 5. Uredbe (Članak 5. – Načela obrade osobnih podataka ) što znači da će u obradi svakog osobnog podatka poštivati „zakonitost, poštenost i transparentnost”, „ograničavanje svrhe”, „smanjenje količine podataka”, „točnost”, „ograničenje pohrane” i „cjelovitost i povjerljivost” (Stavak 1 članka 5.).

Obrada osobnih podataka u potpunosti je usklađena i s člankom 6. Uredbe (Članak 6 – Zakonitost obrade) te će osobni podaci biti obrađeni samo u slučajevima definiranim tim člankom.

Tehnička škola Sisak osigurava Ispitanicima ostvarivanje svih njihovih prava definiranih Uredbom

  • Pravo na pristup – ispitanik ima pravo zatražiti uvid u podatke koje o njemu ima voditelj obrade – članak 15 Uredbe
  • Pravo na ispravak – ispitanik ima pravo zatražiti ispravak ako smatra da su podaci pogrešni ili netočni – članak 16 Uredbe
  • Pravo na brisanje – ispitanik ima pravo zatražiti brisanje podataka ako oni više nisu potrebni. Ovdje treba obratiti pozornost na to da nekad postoji i pravna osnova za odbijanje brisanja podataka – članak 17 Uredbe
  • Pravo na ograničavanje obrade – ispitanik ima pravo zatražiti ograničenje obrade podataka ako postoje razlozi da se to učini – članak 18 Uredbe
  • Pravo na prijenos (dijela) podataka - ispitanik ima pravo zatražiti od voditelja obrade da mu preda osobne podatke na prijenosnom mediju kako bi ih prenio drugom voditelju obrade – članak 20 Uredbe
  • Pravo na prigovor – ispitanik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega (pravo na zaustavljanje obrade podataka) – Članak 21 Uredbe
  • Pravo na povlačenje privole – ispitanik ima pravo u svakom trenutku povući svoju privolu – članak 7 (točka 3) Uredbe

Kako bi mogla ostvariti ove ciljeve Tehnička škola Sisak je, pored ostalog, usvojila dokument 'Procedura ostvarivanja prava ispitanika[JM2] ' i imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka[JM3] .

Kontakt podaci Službenika za zaštitu osobnih podataka su:

e-mail adresa szop@ss-tehnicka-sk.skole.hr

Telefon 044 537 219


 [JM1]Ovaj tekst bi istovremeno bio i link na taj dokument (gdje bi posjetitelj stranice otvarao PDF verziju Politike)

 [JM2]Ovaj tekst bi istovremeno bio i link na taj dokument (gdje bi posjetitelj stranice otvarao PDF verziju ove Procedure)

 [JM3]Link na odluku o imenovanju SZOPa


Službenik za zaštitu osobnih podataka

Adresa elektroničke pošte službenika za zaštitu osobnih podaka je:

szzop@ss-tehnicka-sk.skole.hr


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju