preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

 

TEHNIČAR ZA RAZVOJ VIDEOIGARA

Opis zanimanja: Tehničar za razvoj videoigara surađuje s timovima koji su odgovorni za različite aspekte video igre, uključujući programiranje i razvoj klasičnih igara, videoigara, promotivnih sadržaja, animacija, stvaranje priče, ocrtavanje dizajna, testiranje, izradu prototipova i slično. Imaju dužnosti pisanja koda igre, izradu grafičkih i zvučnih sadržaja, testiranje igara, analizu i optimizaciju koda igre.

Tehničari za razvoj videoigara se najčešće opredjeljuju za neki od gore navedenih poslova (dizajn, programiranje, audio produkcija i slično), no neki su uključeni u više elemenata razvoja, kojima pridonose raznim vještinama.

U pravilu postoje 2 glavna smjera u poslu izrade videoigara: dizajnerski i programerski. Dizajneri određuju kako će igra izgledati, a programeri ostvaruju funkcionalnost igre.

Potrebne vještine: Tehničari za razvoj videoigara trebaju biti vješti u matematici, dobro komunicirati s timom, znati programirati koristeći više programskih jezika, biti sposobni prilagoditi se promjenama u projektu i biti organizirani. Poželjno bi bilo i da je tehničar za razvoj videoigara talentiran za crtanje i kreativan, no nije neophodno pošto se tehnike crtanja mogu naučiti tokom obrazovanja.

Zdravstveni zahtjevi: Uredan vid. Stereovid. Uredan sluh. Raspoznavanje boja. Uredna funkcija mišićno-koštanog, dišnog i srčano-žilnog sustava. Uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje. Stabilno stanje svijesti i uredna ravnoteža.

Trajanje obrazovanja: 4 godine

Obvezni strukovni moduli:

  • osnove informacijsko-komunikacijske tehnologije i programiranja
  • osnove računalstva i elektrotehnike
  • proces razvoja videoigara
  • izrada grafike u videoigrama
  • projektiranje i monetizacija videoigara

Izborni strukovni moduli:

  • audio i video produkcija u videoigrama
  • razvojne okoline za izradu videoigara i testiranje korisničkog iskustva
  • poduzetništvo i međunarodno poslovanje

Perspektive u zanimanju, nastavak obrazovanja, karijera: Nakon završene strukovne, tehničke škole četverogodišnjeg trajanja i izrađenog i obranjenog završnog rada, stječe se kvalifikacija koja omogućuje zaposlenje kao: dizajner grafičkih elemenata i sadržaja, programer.

Posebnost ovog zanimanja jest potreba stalnog usavršavanja zbog izrazito dinamičnog razvoja i promjena u „gaming“ svijetu.

Nakon položene državne mature moguće je napredovanje školovanjem na višoj razini na fakultetima kao što su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, drugim tehničkim fakultetima i stručnim studijima ili fakultetima prirodnih znanosti, u skladu s važećim odlukama visokoškolskih ustanova te cjeloživotnim učenjem.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju