preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

Ekološki tehničar

Ekološki tehničar organizira i izvodi ispitivanja kemijskih, bioloških i mikrobioloških svojstava ulaznih i izlaznih tvari nekog tehnološkog procesa te sudjeluje u ostalim poslovima usmjerenim ka brizi o prirodi i okolišu. Za uspješno obavljanje opisanog posla ekološki tehničar mora posjedovati teorijska i praktična znanja iz temeljne struke: geografije, biologije, kemije i kemijske tehnologije ali i dodatna znanja koja se odnose na zaštitu prirode i okoliša. Od praktičnih vještina, osim uobičajenih laboratorijskih analiza i praćenja stanja okoliša, ekološki tehničar mora biti uvježban u uzimanju uzoraka, uporabi instrumentalnih tehnika te provođenju terenskih analiza kao i korištenju  računala u svakodnevnom radu.

Trajanje obrazovanja: 4 godine

Predmeti značajni za upis: hrvatski jezik, matematika, fizika, kemija i biologija

Zdravstveni uvjeti za upis: Ekološki tehničari rade poslove koji zahtijevaju točnost u radu, spretnost ruku i prstiju te dobru oštrinu vida i razlikovanje boja. Zbog rukovanja malim količinama tvari, kao i osjetljivim aparaturama, potrebna je strpljivost u radu, mogućnost dugotrajnijeg usmjeravanja pozornosti te emocionalna stabilnost. Ekološki tehničari koji često sudjeluju u terenskim istraživanjima moraju biti u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji.

Nastavak školovanja: Stečeno teorijsko i praktično znanje ekološkim tehničarima omogućuje  nastavak školovanja na: Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Fakultetu kemijskog inžinjerstva i tehnologije, Prehrambeno-biotehnološkom, Medicinskom, Farmaceutskom, Agronomskom, Šumarskom te drugim fakultetima i srodnim stručnim studijima.

Priloženi dokumenti:
EKO nastavni plan.rar


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju