preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

 > DroneTeam
DroneTeam

 

DroneTeam projekt je projekt u sklopu ERASMUS+ programa. Cilj DroneTeam projekta je raditi na konceptima inovacija proizvoda, učenja temeljenog na projektu, multidisciplinarnim radnim odnosima, poboljšanju jezičnih vještina i poznavanje tehnologije i trendova. Cilj je proizvesti visok-kvalitetne kurikulum materijale koji će omogućiti studentima da uđu u svijet rada. Također želimo pomoći u motiviranju budućih profesionalaca u STEM karijerama. Kako bi se to podstiglo koristit će se osnovni model, na kojem će studenti učiti i prilagodba u timovima. Odabrani osnovni model koji će služiti za ostvarenje ciljeva projekta će biti igračka dron.

Ovaj projekt je nastao iz znanja i komplementarnosti četiri strukovne škole i stručnjaka za igračke. Stoga konzorcij sačinjavaju:

(1) IES La Foia (Španjolska)

(2) Tehnička Škola Sisak (Hrvatska)

(3) Zespół Szkół Nr 10 (Poljska) 

(4) Šolski Center Krško-Sevnica (Slovenia)

(5) AIJU (Španjolska), tehnološki centar

Projekt je predviđen za 3 godine: cilj prve godine je spojiti nastavnike i AJUove stručnjake kako bi razvili osnovne edukativne materijale. Tijekom druge i treće godine projekta, studenti će obavljati svoje radove. Za to, multidisciplinarni timovi će biti oformljeni s jednim studentom iz svake škole koji će raditi zajedno na prilagodbi njihovog drona. Cilj prve godine za studente je da dron može letjeti i da ga se može kontrolirati. U drugoj godini studentski timovi će izvesti programirani let kroz zadane točke puta. Osim toga, koristit će dodatne sustave kao što su GPS, kamera i First Person View. Stoga će svaki tim imati trenera ali i tutora/instruktora. To znači da je trener učitelj s tehničkim znanjem a tutor tima će bit nastavnik engleskog jezika koji će ih podržavati i voditi njihovu komunikaciju sa studentima iz istog tima iz drugih škola. Nastavnici engleskog će pripremiti specifičan vokabular iz svakog specijaliziranog područja kako bi se napravio adekvatni rječnik projekta.

Ciljane grupe ovog projekta su:

nastavnici iz 4 strukovne škole, svaki iz svoje definirane specijalnosti
učenici srednjeg razreda strukovne škole. U cilju izrade pregleda inovacije proizvoda, integracija u timove uz potrebu komuniciranja s drugim studentima iz drugih zemalja i specijalnosti.

Projekt nastoji poboljšati ključne kompetencije i učenika i nastavnika.

Međutim, sva postignuća će bit otvorena i mogu se primijeniti i u višem obrazovanju i u srednjoškolskom obrazovanju. Modularnost intelektualnih outputa/rezultata ovog projekta će omogućiti svim sudionicima korištenje pune, parcijalne ili adaptirane forme. Kako bi se osigurala raspoloživost, osim web stranice projekta, svi generirani edukacijski materijali bit će objavljeni pod otvorenom licencom kao Otvoreni Edukativni Resursi (OER).


DroneTeam projekt predstavljen na danima otvorenih vrata

     

    


6. sastanak - Krško (Slovenija)

   


5. sastanak - Sisak (Hrvatska)

 

 


Dani otvorenih vrata 2017.

DroneTeam projekt predstavljen je učenicima 13 osnovnih škola iz Sisačko-moslavačke županije na Danima otvorenih vrata Tehničke škole Sisak.

 

 


4. sastanak-Krško (Slovenija)

 

 


Prezentacija drona učenicima Tehničke škole Sisak

  

Članovi DroneTeama, učenici Tehničke škole Sisak Ivan Jantak i Bernardo Kauković, zajedno s mentorom Davorom Lužaićem prezentirali su svoj rad na bespilotnoj letjelici-dronu ostalim učenicima Tehničke škole Sisak.


3. sastanak- Zabrze (Poljska)

  

 

Priloženi dokumenti:
AgendaZabrzeMeetingDroneTeam.pdf


2. sastanak- Sisak (Hrvatska)

1. sastanak- Ibi (Španjolska)

  

Priloženi dokumenti:
0Agenda1TM DroneTeam.pdf


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju