preskoči na sadržaj

Tehnička škola Sisak

Drugi sastanak u Ljubljani 25. i 26. studenog 2013

25. i 26. studenog ove 2013. godine održan je u Ljubljani drugi planirani sastanak partnera u projektu CNC&IT.

Domačin dobro organiziranog sastanka, kao i ostalih dvodnevnih događanja,  bila je renomirana Slovenska kompanija CADCAM lab iz Ljubljane.

Sudionici tih događanja bili su predstavnici  strukovnih srednjih škola partnera u projektu - Šolski center Krško-Sevnica, Srednja poklicna in strokovna šola iz Krškog i Tehnička škola Sisak.

Iz Svijeta rada na sastanku su nazočili predstavnici  Španjolskih kompanija AIJU i Talleres Tibi.

Predstavnici Tehničke škole Sisak na radnom sastanku u Ljubljani bili su četiri učenika -  Mathias Jukić, Ivan Matić, Danko Lipovac i Dražen Lipovac, te četiri profesora - Davor Malović, Valentin Krešić, Nenad Bojčetić i Mario Kus.

Radni sastanci prvog i drugog dana su  održani u prostorijama Gospodarske zbornice Slovenije (nešto kao Hrvatska gospodarska komora u Hrvatskoj).

Prvi dan je počeo s domačinima. Gospođa Davorka Vilus-Vičič i gospodin Andrej Poljak upoznali su partnere s djelatnostima kompanije CADCAM lab, kao i sudjelovanju u različitim europskim projektnim aktivnostima. Gospodin Poljak je prezentirao bazični postupak CADCAM programiranja upotrebom računalnog programa CATIA.

Davorka Vilus-VIčič, CADCAMlab   Andrej Poljak CADCAM lab

Nakon uvodnih izlaganja predstavnika CADCAM laba, predstavnici škola partnera profesori Franci Uduč i Mario Kus prezentirali su mogučnosti vlastitih škola u izradi suvenira koji će ujedno biti relevantni  produkti CNC&IT projekta. Također su bili predstavljeni budući potencijalni suveniri. 

Šolski center Krško-Sevnica, Srednja poklicna in strokovna šola iz Krškog je predložila zatvarač-otvarač za staklene flaše, dok je Tehnička škola Sisak za suvenir predložila Rimsku svjetiljku.

U poslijepodnevnim satima su partneri uz pomoć vodića razgledali vrlo zananimljivu povijesnu jezgru Ljubljane.

Noćenje u hostelu BIT u Ljubljani.

Drugi dan započeo je posjetom kompaniji Hella-Saturnus iz Ljubljane. Kompanija je iz automobilske branše i spada u red tri najjače komapnije u Svijetu u području rasvjete automobilskih vozila. Osim što smo razgledali proizvodne pogone Helle, imali smo priliku vidjeti projektni razvoj prednjeg svjetla posljednjeg modela Nissana.

Glavni dizajner Helle nam je demonstrirao na konkretan način projektiranje i fazne postupke u razvoju novog proizvoda, u ovom slučaju automobilski far Nissana. Vrlo, vrlo zanimljivo za sve partnere.

Nakon Helle nastavljen je radni dio u prostorijama Gospodarske zbornice Slovenije. Slijedili su razgovori (i pregovori) o mogučnostima konkretne izrade suvenira. Zbog kompleksnosti suvenira Tehničke škole Sisak pomoć u izradi istog ponuđena je od  Španjolskih partnera.

Kompanija CADCAM lab se obavezala izraditi postprocesore za CNC strojeve koji će sudjelovati u izradi suvenira CNC&IT projekta. Ta informacija je jako dobro primljena od strane predstavnika škola iz Krškog i Siska.

Na kraju sastanka su dogovorene aktivnosti koje bi trebale biti odrađene do idućeg sastanka CNC partnera u Zagrebu koji će biti održan u travnju 2014. godine.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > Sisak1

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
CMS za škole logo
Tehnička škola Sisak / Marijana Cvetkovića 2, HR-44010 Sisak / www.ss-tehnicka-sk.skole.hr / ured@ss-tehnicka-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju